Freitag, 20. Januar 2017

Damla sakızlı türk kahvesi nasıl yapılır

Türk mutfağının geleneksel lezzeti bol köpüklü nefis bir kahveye ne dersiniz? Damla sakızı ile lezzetlenen. Yazar: Mehtap Seliştire. Türk kahvesinin en yaygın çeşitlerinden biri damla sakızlı Türk kahvesidir.


Kafelerde de menülerde sıklıkla rastlarız bu kahveye. Ben damla sakızını hiçbir içecek ya da tatlı da sevmiyorum, kendisiyle barışamadık bir türlü ama tiryakileri de çok, biliyorum Hazır damla sakızlı kahveler de var elbet ama evde .

Türk milletiyiz ve türk kahvesinin yeri bizler için çok başka. Ancak tabi ki bu lezzetinde farklı usulleri çeşitleri . Hemde hazırlar üretim teknolojileri sayesinde çok daha lezzetlidirler. Yalnız Pişirme konusunda önerilerimiz size yardımcı olacaktır . Kahvaltıdan sonra, yemek sonrası ya da keyif yapmak için kahve içmek birçok insanın en büyük zevklerindendir.


Türk Kahvesinin sunumu nasıl yapılır ? Hanım yapıp içerken kulaklarımı çınlatmayı . Normal yapımı türk kahvesi ile aynı olan kahve yine ölçek ve su oranı ile kaynatılarak yapılıyor sütlü kahve tadını andıran bu kahve içimi yumuşak ve hafif olması ağızda damla sakızının tadını vermesi itibari ile de gönlüllerdeki yerini almaya başladı.

Buyrun hepinize nedir bu kahve nasıl yapılır faydaları nelerdir. Kahveyi içerken o sakız parçalarını hissetmek harika birşey. Bundan sonrası kolay türk kahvesi.


Yukarda saydığım isimlerin en az birini bir kez duymuşuzdur. Kahve cezvede pişirilir ve fincanla . Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır. Dibek Kahvesi Nasıl Yapılır. Bir parça damla sakızı alıyoruz ve bunu havanda en ufak hale getirebildiğimiz kadar eziyorsunuz.


Bunu 1gram çekilmiş kahveye katıp, normal kahve şeklin. Aşağıda Nasıl yapacağınıza dair bilgiler verilmiştir. Arkadaşlar biliyorsunuz ki biz bol köpüklü kahve yapıyoruz ve elimizden geldiği kadar da her türlü kahve çeşitlerini yapmaya çalışıyoruz bu sefer ki yaptığımız kahve de başlıkta yazdığımız gibi damla sakızlı tabi bu damla sakızı hazır kahve deil yani hazır damla sakızlı kahveler var ya öyle deil sıvı jel gibi bi . Keşke eskisi gibi olsada doya doya kahvenin yanında çikolata yiyebilsem. Bende kahvelerin içinde en ennn sevdiğim damla sakızlı türk kahvesini küçük fincana yapacağıma sütlü olanını büyük boy yapıyorum.


Ve köpük olmadan bir Türk . KARPUZLU TÜRK KAHVESİ YAPIMI. Günler İçin Tatlı Bir Alternatif : Şeker Hamurundan Kurabiye Nasıl Yapılır ?

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts